Vajon a Holdat idegen intelligenciák alkották?Annak az elképzelése, hogy a Nap, a Hold és a Föld elrendeződése véletlenszerű legyen, elhalványul a bennük lévő eshetőségek láttán, ugyanakkor az intelligens tervezés koncepciója még több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. 1970 júliusában két orosz tudós egy bizarr elmélettel állt elő a Hold eredetét illetően. Méghozzá egy olyannal, amely valamennyi rejtélyt megold. Michael Vasin és Alexander Shcherbakov közzétett egy cikket a szovjet Sputnik című lapban „Vajon a Holdat idegen intelligenciák alkották?” címmel.  Az oroszok kifejlesztettek egy olyan teóriát, melynek értelmében a Hold nem egy teljes mértékben természetes világ, hanem egy olyan kisbolygó, amelyet eónokkal (korszakokkal) ezelőtt olyan intelligens lények tettek üregessé a világűr messzi térségében, akik messze a miénket meghaladó technológiával rendelkeznek. Hatalmas gépeket vetettek be arra, hogy a kőzetet megolvasszák és tágas üregeket alakítsanak ki a Holdban (talán a masconokat?), kihányva a meddőt (törmeléket) a felszínre (tengerek). Hüvelyszerű belső héjjal, továbbá egy fémes kőzetű törmelékből átalakított külső héjjal védve ezt a gigantikus járművet átkormányozták a kozmoszon, s végül a Föld körül parkolták le. Ez a hajó hasonlíthatott a Csillagok háborúja filmekben lévő Halálcsillaghoz. „Ez idáig a Hold enigmáinak tartott sokféle dolog magyarázatot nyer eme új hipotézis fényében.” – írják. 

Igazából a Hold-űrhajó elmélet támogatói úgy gondolják, hogy a Hold talán egy kivájt aszteroida lehet, amit egyszer átutaztattak a világűrön a sumér táblákban említett utazók.


Valójában, a Hold-űrhajó elmélethez úgy juthatunk közelebb a többihez képest, ha összebékítjük a Hold eredetében és bámulatos pályájában rejlő ellenmondásokat. Mindenesetre, feltehetően egy ilyen megfontolás kívül esik a művelt és racionális emberek vitájának körén. A konvencionális tudomány körkörös logikája a Hold eredetére vonatkozóan valami ilyesmihez vezet: Tudjuk, hogy földönkívüliek nem léteznek, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a Hold létezik és említésre került az emberiség egész történelme során. Mi, emberek, se nem hoztuk létre a Holdat, se nem állítottuk Föld körüli keringési pályára azt, így bizonyára ezt földönkívüliek követték el. De mivel tudjuk, hogy földönkívüliek nem léteznek, mi ezt csupán egy anomáliának hívjuk majd, és nem fogunk többé beszélni róla nyilvános fórumokon. 

Forrás:http://boldognapot.hu/blog/a-hold-vajon-urhajo-volna/
Jim Marrs írásai nyomán 
Fordította: Száraz György