MYSTERY SPOT, AHOL MÁSKÉPP MŰKÖDIK A GRAVITÁCIÓ


A Mystery Spot elnevezésű turistalátványosság USA-ban, Kalifornia államban, Santa Cruz városától nem messze található. A különös helyszínt 1939-ben egy túlélő csoport fedezte fe. A hely 1941-ben nyitotta meg kapuit. 
Ma már szervezett keretek között zajlik a misztikus helyszín bemutatása. Úgy tűnik, hogy itt a gravitáció és a fizika törvényei nem jelentenek semmit. A magasságok megváltoznak, az iránytűk nem találják északot és lendület erőssége is változik. A fák különös szögben, megcsavarodva nőnek. A lejtmenetben útnak indított golyó megáll és újra felfelé kapaszkodik. 

Rengeteg elmélet van arra, hogy mi is okozza a furcsa hatásokat ezen a helyen. Azonban hiába látogattak már el ide ezrek, többek között egyetemi professzorok és televíziós stábok, mégsem találták meg a megoldás kulcsát.  Páran úgy gondolják, hogy a Mystery Spot egy különleges elektromágneses mezőn fekszik. Mások azonban teljesen természetfelettinek gondolják a helyet, esetleg földönkívüliek beavatkozását sejtik a háttérben.

 Mások úgy gondolják, hogy a hely egy gravitációs domb. A látogatók furcsa padlókat próbálhatnak ki, amely igen érdekes illúziókat okoz odabent. Páran ezeket optikai illúzióval magyarázzák, azonban mindezek nem adnak kielégítő magyarázatot a furcsaságokra.

Egy túrista tapasztalata:

“Hát,újabb szeletét ismerhettem meg Amerikának… Elmentünk a Mystery Spot nevű helyre, ami tényleg rejtélyes. Valamiért rendellenes gravitációs jelenségek és egyéb érdekességek történnek, de senki nem tudja miért. Valószínű valamilyen mágneses változás történt ott. Még a fák is elhajolva, vagy csavarodva nőnek ott. A lényeg hogy tényleg fura, szédültem és a fejem is megfájdult…. Pl. letettek vízszintesen egy lécet,ami nem tűnt vízszintesnek,mert mintha a ház ferdén állt volna, de vízmértékkel alátámasztották a léc egyenességet.

Gurítottak lefele rajta egy biliárdgolyót, ami megállt és elkezdett felfelé! gurulni a lejtőn felfele! Ugyanezt vizes palackkal is kipróbálták. Aztán volt egy nagy vasgolyó, ami egyik irányba könnyen,másikba nagyon nehezen volt elmozdítható. És ami még érdekes, nem tudom a fotókon mennyire látható, ha szembe álltunk egy másik emberrel, egyik oldalon én ,másikon ő tűnt magasabbnak. Ja és nagyon ferde volt benn a talaj, elég érdekes szögben lehetett állni, és lógni. ”Forrás: http://rejtelyestortenetek.gportal.hu/gindex.php?pg=36292593&postid=1209220