Kétszer lesz világvége 2015-ben?

Áprilisban és szeptemberben is vérhold lesz, ami Mark Biltz szerint egyet jelent a véggel.

Mindenki maga dönti el, hogy hisz-e a világvége elméletekben, vagy inkább kimegy az udvarra/utcára és megcsodálja a ritka égi jelenséget, a vérholdat, amely 2015-ben kétszer, szeptemberben és áprilisban, lesz.
A vérhold apokaliptikus elméletét Mark Biltz dolgozta ki, de igazán híressé Jahn Hagee könyve, a „Négy Vérhold” tette. Az egész világvége elképzelés alapját Joel próféta jövendölése adta, ami úgy szól, hogy: „A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja”.

Blitz ebből arra következtettet, hogy a próféta a Nap- és Holdfogyatkozásra utalt, ami őseink számára igazán félelmetes jelenségnek számított, hiszen nem tudták, hogy milyen csillagászati jelenség játszódik le.
Mi viszont már tisztában vagyunk vele, hogy a teljes holdfogyatkozás azt jelenti, amikor a Hold maximálisan a Föld árnyékába kerül, de nem sötétedik el, mert a földi légkörön szóródó fény halvány derengést kölcsönöz a Holdnak, ami így úgy néz ki, mintha vérszínű lenne. Ebből keletkezett a vérhold elnevezés.

Blitz átnézte a NASA adatbázisát Kr.e. 2000-től Kr.u. 3000-ig. Elsősorban azokat a Holdfogyatkozásokat kereste, amelyek egybeestek a Hold-tetrádokkal, tehát azokat az éveket kutatta, amikor egy évben négyszer zajlott le a jelenség.


A vizsgálat után, Blitz összevetette a tetrádokat és a napfogyatkozásokat a zsidók történelmével és naptárával. Ebből vonta le a párhuzamokat a jelenségek és a zsidók számára fontos események között. Ilyen megállapítás volt például az, hogy a 1493. és 1494. közötti tetrád ugyanakkor volt, mint a spanyol inkvizíció.
A XV. század után négy évszázadon keresztül nem fordult elő az égi jelenség. A XX. században viszont kettő is volt. Az egyik 1949-1950-ben, Izrael állam megalapítása után. A másik 1967-1968-ben, a hatnapos háború idején.

Idén április 28-án és szeptember 28-án történik meg az égi jelenség, amelyet akkor is érdemes megnéznünk, ha félünk a világvégétől, és akkor is, ha nem.

Forrás:http://hir.ma/tudomany/ketszer-lesz-vilagvege-2015-ben/469181?utm_source=HIR&utm_medium=HIR&utm_campaign=HIR