Földönkívüliektől érkezett rádiójelt fogtak el a csillagászok?

„Titokzatos rádiójelet fogtak el egy nemzetközi csapat tagjaiként dolgozó csillagászok, amely akár fekete lyukból vagy összeolvadó neutroncsillagokból is származhat, de az sem kizárt, hogy egy földönkívüli civilizáció üzenetét hordozza. írja a The Telegraph.”

„Ezek a gyors és szaggatott rádiójelek másodpercek töredékéig tartanak, és egy olyan forrásból származnak, amelyik a feltételezések szerint több energiát bocsát ki egy ilyen jel keletkezésekor, mint a napunk egy egész nap alatt.

Az első ilyet 2007-ben érzékelték a műszerek, azonban most először sikerült élőben elcsípni. Az, hogy mi okozhatja a jelet, vita tárgyát képezi az csillagászok körében.

Az először rögzített felvételeken észlelt rádiójel élőben való elfogására tizenkét teleszkóp figyelt, Ausztráliában, a Kanári-szigeteken, Chilében, Németországban, a Hawaii-szigeteken és Indiában.

A tudósok szerint az, hogy nem láttak semmiféle fényt, amelyet a forrásaként tudtak volna beazonosítani, kizárja azt, hogy gammasugár legyen, amelyet felrobbanó csillagok vagy szupernóvák bocsátanak ki.
A rádiójelek polarizációja miatt a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a jelkibocsátó objektumnak óriási kell legyen a mágneses mezője.

A Koppenhágai Egyetem kutatója, Daniele Malesani azt mondta a The Telegraphnak, hogy a legtöbb elmélet szerint valamilyen nagy tömegű objektum bocsáthatta ki a jelet, mint egy neutroncsillag, egy fekete lyuk, vagy akár olyan összeütközések is állhatnak a hátterében, amelyek a csillagok között mennek végbe.

A jelzéseket vizsgálva a kutatók azt állapították meg, hogy a jel a Tejútrendszeren kívülről származik, és mintegy 5,5 milliárd fényévnyi távolságról érkezett.

A kutatók a rádiójellel kapcsolatos munkájukat a brit Királyi Csillagászati Társaság hónaponként megjelenő kiadványában fogják közzétenni.”


Forrás: http://elgondolkodtato.com/foldonkivuliektol-erkezett-radiojelt-fogtak-el-csillagaszok/
transindex.ro