Barázdásbálna a vadnyugati mezőn

        
A furcsa leletről készült felvétel.
 Egyelőre még tisztázatlan a rejtélyes ügy
FORRÁS:  
HTTP://WORLDNEWSDAILYREPORT.COM 
   Nem mindennapi leletre bukkant a marháit kereső farmer egy    utahi szántóföldön.

  Bálna a marhalegelőn

  A Nagy Sóstó közelében fekvő Farmington  (Utah, Amerikai    Egyesült Államok) melletti farmján gazdálkodó 69 éves  Michael Woodson alig akart hinni a szemének, amikor    elkóborolt teheneit keresve, a szántóföldön egy 12 méteres hosszúszárnyú bálna frissnek látszó tetemére bukkant. A furcsa leletről azonnal értesítette a rendőrséget.

Michael Wood helyi farmer, a furcsa lelet megtalálója
FORRÁS:
 HTTP://WORLDNEWSDAILYREPORT.COM/

Hasonlóan megdöbbentek a Farmington-i városi rendőrkapitányság helyszínre kiszállt  nyomozói is.  Terry Dawson kapitány azt tartja a leginkább valószínű lehetőségnek, hogy a sziláscet tetemét ismeretlen személyek, és egyelőre ismeretlen okból szállíthatták oda. A különleges esetről a World News Daily Report tudósított. 

A biológusok sem lettek okosabbak

A rendőrhatóság értesítésére a helyszínre siettek az University Utah biológusai is, akik megerősítették, hogy az állati tetem egy hosszúszárnyú bálnáé. ( Amerikában humpback whale, azaz púposbálna a hosszúszárnyú bálna elnevezése.) A biológusok sem tudtak elfogadható magyarázatot találni arra, hogyan kerülhetett az óceántól távoli Utah szántóföldjére ez a Csendes-, illetve Atlanti-óceánban is honos cetfaj. 

Noha Farmington csak alig néhány kilométerre fekszik a Nagy Sóstótól, de azt sem lenne könnyű megmagyarázni, hogy oda esetleg honnan kerülhetett a méretes tengeri emlős.

A helyiek fantáziáját természetesen kevésbé köti gúzsba a racionalitás, egyesek ebben az esetben is, - mint annyi sok minden másban– a földönkívüliek keze nyomát vélik felfedezni.

Tengeri barázdások

A hosszúszárnyú bálna (Balenoptera novaeangliae) a barázdásbálna-félék családjába (Balenopteridae) illetve nemzetségébe tartozó, a világtengerben széleskörűen elterjedt kozmopolita faj. A nagyobb méretű barázdásbálna-félék közé tartozik, a kifejlett egyedek testhossza 13-16 méter közötti, tömegük eléri a 40 tonnát. A  hosszúszárnyú bálna a sziláscetek alrendjébe (Mysticeti) tartozó fajokhoz hasonlóan, szűrögető életmódot folytat.

A hosszúszárnyú bálna mindhárom óceánban előforduló kozmopolita sziláscet
FORRÁS:WIKIMEDIA.ORG
A szájpadlásáról lenőtt hosszú és sűrűs szilák segítségével elsősorban apró rajhalakat és krilleket zsákmányol. Mindhárom óceán területén előfordul, kisebb, laza csoportokban él. Egyike a legaktívabban vándorló bálnafajoknak. Szezonálisan vándorolnak, nyáron a sarkköri területekre vonulnak, a telet pedig a trópusi vizeken töltik el. Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada csendes-óceáni partvidékén viszonylag gyakran megfigyelhetők vonulásuk közben.

Forrás:  http://m.origo.hu/tudomany/felfedezo/20141210-barazdasbalna-a-barazdak-kozott.html