A NASA tagadja, hogy idegen eredetü a marsi fény

A korábban észlelt ismeretlen eredetű marsi fénnyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a Marson folyó földönkívüli tevékenység egy újabb jelét láthatjuk. „Nem a napfény tükröződik és nem a képfeldolgozás hibája” – mondja Scott Waring, az UFO Sightings Daily című szakfolyóirat munkatársa, aki egyben a kép felfedezője is.

Waring szerint elég egy pillantást vetni a fényfolt aljára, mert az ott látható, nagyon lapos felület száz százalékos bizonyossággal mutatja, hogy a fény eleve onnan indul. „A Nasa odamehetne és megnézhetné, hogy mi az pontosan, de hé, ők nem azért mentek, hogy felfedezzék az életet, hanem hogy lassítsák a felfedezéseket.” 

Doug Ellison, a NASA Jet Propulsion Laborjának munkatársa valójában nagyon is örülne, ha végre megtalálnák az élet nyomait a Marson, hiszen ez megsokszorozná a kutatások támogatását. Ugyanakkor hivatalos közleményben cáfolta, hogy a fénynek bármi köze lenne a marsi élethez vagy egy ismeretlen civilizációhoz. Az ő álláspontjuk szerint két eset lehetséges. Vagy a kozmikus sugárzás ütötte ki a fényképezőgép érzékelőjének egy részét, vagy az akkor már nagyon alacsonyan járó Nap fénye viccelte meg a kutatókat.

A szakértők (a NASA-nál dolgozók) szerint valószínűleg az előbbi, kozmikus sugárzásos megoldás lesz az érvényes, ezt támasztja alá a tény, hogy a Curiosity két, nagyjából ugyanazt látó kamerája közül csak az egyik fényképén látszik a folt. A JPL szerint hasonló felvételekből minden hétre jut egy.

Ugyanakkor a Waringhoz hasonlóknak, az ő honlapján szereplő adatok szerint is, a NASA eddig több kisebb szobor, fosszília és egy faragott koponya mellett is elsétált anélkül, hogy jelentőséget tulajdonított volna nekik. Persze nem csak a Marsról vannak érdekes állítások, Waringnak bizonyítéka van arra is, hogy korábban egy UFO dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson, melyről mi is beszámoltunk.

A NASA szerint fontos tudni, hogy vannak rajtuk kívül is olyan megszállottak, akik képesek nagyítóval végignézni az összes képet, amit a Curiosity küldetésének kezdete óta feltesznek a netre. 

A hivatalos álláspont szerint a roverről érkező felvételek amúgy nyilvánosak, a feldolgozást követően válogatás nélkül kerülnek fel a NASA oldalára, de akár okos telefonos appban is végigpörgethetjük őket. Mindez nagy bátorságra utal a NASA részéről, vagy azok részéről, akik ezt engedélyezik, hiszen bármelyik fotón szembesülhetünk egyértelmű bizonyítékkal, hogy mi is folyik a Marson.

De az is lehet, hogy már nem érdekük a titkolózás és egy rávezetés zajlik annak keretében, hogy mi magunk jöjjünk rá az Igazságra egyfajta zöld utat járva. Azonban retusált fotók még mindig kerülnek napvilágra. A kérdés tehát továbbra is ellenmondásos.

Forrás: index/paranormal.hu
http://legendavadasz.hu/ufo/a-nasa-tagadja-hogy-idegen-eredetu-a-marsi-feny