A Stellar Wind program, avagy a lakosság teljes megfigyelése - Interjú egy volt NSA alkalmazottal

Egy volt NSA alkalmazott azt állítja, hogy már most nagy erejű törekvések vannak arra vonatkozóan, hogy a Föld lakossága lehallgathatóvá, megfigyelhetővé váljon. Egy titkos megfigyelési programot indított útjára az ügynökség, aminek célja, az állampolgárok teljes körű megfigyelése.

A következőkben egy kiszivárogtatott interjút teszünk közzé egy volt NSA (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) alkalmazottal. Azoknak akik oldalunkat olvassák nem gondolom, hogy különösebben ecsetelnem kéne, hogy miért is "kapcsolt magasabb fokozatba" az NSA, 2011. szeptember 11-e után.

Egy titkos megfigyelési programot indított útjára az ügynökség, aminek célja, az állampolgárok teljes körű megfigyelése. Stellar Wind, azaz "csillagközi szél" névre keresztelték a műveletet, amit a bennfentesek maguk közt csak úgy emlegetnek, hogy "A Program".

A tevékenységgel kapcsolatos részleteket eddig még soha nem hoztak nyilvánosságra. William Edward Binney szerint a rendszer képes bárki egész életét időrendben ábrázolni.  
"Minden tartomány, és itt most tekintsünk egy tartományra úgy, mint egy konkrét tevékenységre. Telefonbeszélgetések, vagy banki ügyintézés stb. Ábrázolunk minden tartományt és azután azokat összességükben háromdimenziós tartományokká alakítjuk. A trükk abban rejlik, hogy ebben a háromdimenziós ábrázolásban megtalálhatjuk azokat a jellemzőket, amik egy adott személyre vonatkoznak minden egyes tartományban. Így képes vagyok arra, hogy valakinek az egész életét időrendben ábrázoljam ezekből a tartományokból"

 Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy képesek-e egyáltalán ennyi adat tárolására? A megszerzett információ nem kevés főleg, hogy az összes emberre vonatkozik az adatgyűjtés, aki telefont, számítógépet, bankautomatát és egyéb elektronikus információáramlásra képes eszközt használ.

A válasz pedig igen, képesek, ugyanis az NSA az eddigi legnagyobb adatközpontot építi az USA-ban, Utah államban.

Binney szerint a központ kapacitása lehetővé teszi, hogy az egész világ(!) 100 évre terjedő elektronikus kommunikációját tárolják. A Stellar Wind nem csak az információ rögzítésére és tárolására képes. Egyúttal profilokat is készít.


Elképesztő dolog van készülőben. Az embereket amerika-szerte megfigyelik, és ez kihat az egész polgári társadalomra. Nem lesznek többé titkaik saját kormányuk előtt. Az erre feljogosított emberek tudni fognak minden piszkos ügyükről, kivel csalták a feleségeiket, van-e be nem vallott adójuk...stb.

A rendszernek önmagában nem lenne veszélye, mégis komoly etikai kérdéseket feszeget. Vajon meddig mehetünk el? Az otthon szent és sérthetetlen? Van joguk belépni otthonainkba, beférkőzni magánéletünkbe? Arról nem is beszélve, mi van, ha valaki vagy valakik egy napon majd visszaélnek a rendszerrel...

: kontrollblog-legendavadasz