Új kővel és évszámmal frissült a Georgia Guidestones emlékmű


Georgia állam Elbert megyéjének egy elhagyatott dombvidékén található az a rendkívül különös emlékmű, ami a Georgia Guidestones (Georgiai „Irányelv-kő”) néven vált ismerté, sőt azt is mondhatnánk, hírhedté.


Ennek a titokzatos, hat gránittömbből emelt hatalmas emlékműnek az üzenete azonban oly egyértelmű, hogy a köznyelvben sokan úgy utalnak rá, mint „az Új Világrend emlékoszlopa”.

Az emlékműbe ugyanis elképesztően hangzó üzeneteket véstek be „Az ésszerűség korszakának tíz parancsolata” megnevezés alatt. Az itt megfogalmazott parancsolatok, illetve irányelvek azonnal az Új Világrend és a New Age mozgalom célkitűzéseivel asszociálhatók, hiszen többek között egy óriási méretű népességcsökkentést, valamint egy világkormány létrehozatalának és egy teljesen új szellemiség elfogadásának szükségességét vizionálják.

A Georgia Guidestones emlékmű azért került újból a figyelem középpontjába, mert egyik elemét, amelyiken az angol, másik oldalán pedig a spanyol változat olvasható, egy új kővel egészítették ki, amin egy évszám látható.