Aranyszínű UFO-t láttak Sacramentoban (avagy napkutya volt?)

Egy nő ragyogó UFO-t látott az égen a kaliforniai Sacramento felett, két különböző napon is. Sunda Baker éppen hazafelé tartott Augusztus 9-én, amikor felfigyelt az UFO-ra az égen. Az égi objektum aranyszínű volt és nagyon fényes.

Állítása szerint gyönyörű látvány volt és leírhatatlan. Abban a pillanatban, ahogy meglátta, elővette iPhone-ját és képeket készített. Barker elmondta, hogy az UFO-t két nappal később is látta. 

A helyi ABC KXTV News 10 egyik hírblokkjában a Barker esetről tesz említést. Damany Lewis, a műsorvezető közli, hogy Sunda Barker nem szeretné UFO-nak nevezni a látottakat mert sok szemtanú tétovázik azon, mivel magyarázza a jelenséget és fél attól, nehogy őrültnek nézzék.

A KXTV News 10 meteorológusa szerint napkutyáról van szó.

Mi az a napkutya?

A melléknapokat a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hozza létre. A melléknapok kialakulásához lapos hatszögletű jégkristályok jelenléte szükséges. Általában magasan lévő fátyolfelhőkön alakul ki, de nagyon hideg idő esetén létrejöhet alacsonyan elhelyezkedő, gyémántpornak nevezett jégkristályokon is. Ezek a kristályok prizmaként viselkedve a Nap fényét 22 fokkal eltérítik, így a melléknapok általában a napkorongtól 22 fokos távolságra helyezkednek el. Ha a kristályok elhelyezkedése teljesen véletlenszerű, akkor egy halojelenségnek nevezett fénygyűrű látszik a Nap körül. Gyakran azonban a levegőben süllyedő kristályok függőleges elhelyezkedésűek lesznek, ekkor a napfényt vízszintesen törik meg és melléknap jön létre. A melléknapok mindig a napkoronggal azonos magasságban figyelhetők meg.


A tárgy kinézete azonban túlságosan összetett ahhoz, hogy egyértelműen a napkutya jelenségére lehessen fogni a dolgot. A tárgy mibenléte tehát még közel sem ismert.